အေနေတာ္ ငါးရွဥ့္တေကာင္ ၀ယ္ျပီးေတာ့ ဆား၊ သံပုရာရည္တို့နဲ့ နယ္လိုက္ပါ။ ၅ မိနစ္ေလာက္ ထားလိုက္ပါ။ေရေႏြးနဲ့ေဆးလိုက္ရင္ အခ်ြဲေတြ ထြက္သြားပါတယ္။ ပိုေသခ်ာခ်င္ရင္ေတာ့ ဓါးနဲ့ အသာအယာ ျခစ္ခ်လိုက္ပါ။ ေရေဆးလိုက္ရင္ အရိအခ်ြဲေတြ ကုန္သေလာက္ျဖစ္သြားပါတယ္။ ဒါဆို ငါးကို အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြတံုးလိုက္ပါ။ ျပီးရင္ အခ်ိဳမုန့္နဲ့ ဆားအနဲငယ္တို့နဲ့ နယ္ျပီးေတာ့ နပ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္အနီ အျဖဴ ဂ်င္း တို့ကို ညက္ေအာင္ၾကိတ္ျပီးေတာ့ ဆီသတ္လိုက္ပါ။ ျပီးရင္ ငါးအတံုးေတြထည့္လိုက္ပါ။ ျပီးရင္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီးထားပါ။ ေရခန္းျပီးဆီျပန္လာရင္ေတာ့ ရွမ္းနံနံဘဲျဖစ္ျဖစ္ မဆလာဘဲျဖစ္ျဖစ္ထည့္နိင္ပါတယ္။ ဒါဆို ငါးရွဥ့္ဟင္းတခြက္ျဖစ္လာပါျပီ။
Tuesday, May 5, 2009
ငါးရွဥ့္ဆီျပန္ (Curry eels)
အေနေတာ္ ငါးရွဥ့္တေကာင္ ၀ယ္ျပီးေတာ့ ဆား၊ သံပုရာရည္တို့နဲ့ နယ္လိုက္ပါ။ ၅ မိနစ္ေလာက္ ထားလိုက္ပါ။ေရေႏြးနဲ့ေဆးလိုက္ရင္ အခ်ြဲေတြ ထြက္သြားပါတယ္။ ပိုေသခ်ာခ်င္ရင္ေတာ့ ဓါးနဲ့ အသာအယာ ျခစ္ခ်လိုက္ပါ။ ေရေဆးလိုက္ရင္ အရိအခ်ြဲေတြ ကုန္သေလာက္ျဖစ္သြားပါတယ္။ ဒါဆို ငါးကို အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြတံုးလိုက္ပါ။ ျပီးရင္ အခ်ိဳမုန့္နဲ့ ဆားအနဲငယ္တို့နဲ့ နယ္ျပီးေတာ့ နပ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္အနီ အျဖဴ ဂ်င္း တို့ကို ညက္ေအာင္ၾကိတ္ျပီးေတာ့ ဆီသတ္လိုက္ပါ။ ျပီးရင္ ငါးအတံုးေတြထည့္လိုက္ပါ။ ျပီးရင္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီးထားပါ။ ေရခန္းျပီးဆီျပန္လာရင္ေတာ့ ရွမ္းနံနံဘဲျဖစ္ျဖစ္ မဆလာဘဲျဖစ္ျဖစ္ထည့္နိင္ပါတယ္။ ဒါဆို ငါးရွဥ့္ဟင္းတခြက္ျဖစ္လာပါျပီ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment